Webinar: circulaire nieuwbouw

woensdag 13 mei 2020
 

Binnen duurzaamheid verschuift de aandacht naar circulariteit om de CO2 uitstoot van de bouw te verminderen. De eerste nieuwbouwprojecten waarbij zoveel mogelijk gebruikte materialen worden ingezet, zijn een feit. En ook de eerste bestaande woningen zijn circulair verbeterd.

Watkostdebouwvaneenhuurwoning organiseert drie webinars over circulair bouwen. Daarin staan de circulaire projecten van Woonbedrijf, HEEMwonen en De Alliantie centraal. Gerard van Bortel, assistant professor aan de TU Delft, plaatst de projecten in perspectief. Vragen die centraal staan zijn: waar liepen de corporaties tegenaan in deze projecten, wat kunnen we leren van de pilots en wat is hierover bekend in de bredere onderzoekscontext.

Glaskring, Woonbedrijf: nieuwe woningen van gebruikte materialen

  • Het eerste webinar gaat over circulaire nieuwbouw
  • Het is op woensdag 13 mei van 13.00 tot 13.45
  • De deelnameprijs is €25 euro exclusief btw. U kunt dan gratis deelnemen aan de andere twee webinars over circulair bouwen
  • Het webinar is gratis voor deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning

Aanmelden voor dit webinar

Woonbedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en volgt daarbij de principes van The Natural Step. Circulariteit past daar goed in.

In het project Glaskring ontwikkelt Woonbedrijf twintig circulaire woningen samen met haar partners. De woningen worden dit jaar gebouwd. Projectleider Marieke van den Wijngaard vertelt waar je op let bij een circulaire ontwikkeling en de zoektocht naar oplossingen, wat opviel en wat de leerpunten zijn van het ontwikkeltraject tot nu toe.

Meer informatie over het project Glaskring vindt u hier en in deze video's

GK900b.png

Circular Built Environment Hub, TU Delft

De website Circular Built Environment Hub van de TU Delft biedt veel aanknopingspunten over circulair bouwen, op verschillende thema’s

Sprekers

Marieke van den Wijngaard

Afbeelding Marieke aangepast.jpg

Gerard van Bortel

Afbeelding Gerard aangepast.jpg

Watkostdebouw vaneenhuurwoning
Benchmark renovatie en verduurzaming