Toepassingen bij corporaties

Veel deelnemers gebruiken de benchmark ter onderbouwing van de prijs-kwaliteitverhouding van investeringen. Bijvoorbeeld in investeringsvoorstellen.

vb5.jpg

 

Dit blijkt vooral waardevol voor commissarissen, bestuurders, strategen, asset managers en controllers.

Afbeelding22.png

 

Ontwikkelaars gebruiken de benchmark vooral om referentieprojecten te zoeken. Bijvoorbeeld projecten met een gunstige verhouding kosten en oppervlakte.

referentie zoeken4.png

 

Positionering in de organisatie

De benchmark wordt gebruikt op alle niveaus in de organisatie om grip te krijgen op de prijs-kwaliteitverhouding van nieuwbouwprojecten.

 

positionering2.png

 

Op strategisch niveau geeft de database inzicht in de financiele consequenties van verschillende kwaliteitskeuzes in de nieuwbouw. Op tactisch niveau worden investeringen onderbouwd en op operationeel niveau (ontwikkelaars) worden referenties gezocht.

 

Leerinstrument

De benchmark is tevens een leerinstrument. Door de kwantitatieve gegevens kan gericht gezocht worden naar succesvolle projecten. Deelnemers vragen nadere informatie op bij elkaar en wisselen kennis uit over deze projecten tijdens de bijeenkomsten van Watkostdebouw. Daarnaast wordt in elke editie van Corporatiebouw staat een project beschreven waarmee ook andere corporaties hun voordeel kunnen doen.

 

Toepassingen voor onderzoek en advies

 

 

Watkostdebouw vaneenhuurwoning
Benchmark renovatie en verduurzaming