Excursie modulaire en verplaatsbare woningen

22 maart 2021
 

De gemeente Rotterdam zet in op de bouw van verplaatsbare woningen om snel sociale huurwoningen toe te voegen op locaties waar later permanente woningen komen. De corporaties in Rotterdam waren aanvankelijk minder bekend met dit concept. Daarom hebben Watkostdebouwvaneenhuurwoning en het Expertisecentrum Flexwonen een excursie georganiseerd voor de gemeente en Rotterdamse corporaties, langs drie projecten.

De virtuele bus ging langs Place2BU van Portaal en Mitros in Utrecht, via Wonen bij Lars van Centrada in Lelystad naar Bergerweg van Woonwaard in Alkmaar. De presentaties gingen in op de verschillende aspecten van verplaatsbare woningen waaronder het beheerconcept, het onderhoud, de bouw, de kwaliteit en het businessmodel. De presentaties werden verzorgd door zowel de corporaties als de betrokken bouwers. Naast de korte presentaties was ook ruimte voor vragen.

Het Expertisecentrum Flexwonen en Watkostdebouwvaneenhuurwoning hebben zicht op veel geplande en gerealiseerde modulaire en verplaatsbare projecten. We kunnen daarmee eenvoudig een (virtuele) excursie op maat samenstellen naar corporaties, andere opdrachtgevers, gemeenten en fabrieken. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u een bericht sturen naar info@watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl.

Zie het dossier modulaire en verplaatsbare woningen voor meer informatie over dit onderwerp.

 

 

ash-gerlach-6fF-Ojxov6o-unsplash1200x800.jpg

Photo by Ash Gerlach on Unsplash

Benchmark renovatie en verduurzaming
Gemeentelijke grondprijzen sociale huur