Watkostdebouwvaneenhuurwoning
Watkostdebouwvaneenhuurwoning

Verslagen van de webinars circulair bouwen

15 juni 2020
 

In mei 2020 zijn drie webinars gehouden over circulair bouwen. Een belangrijke rode draad door de circulaire projecten die de revue passeerden is dat de proceskant van circulaire economie meer aandacht vraagt dan de techniek. Demontabel bouwen met waar mogelijk biobased en anders zoveel mogelijk hergebruikte of herbruikbare materialen kunnen we technisch al. Maar hoe doe je dit?

De cases Glaskring van Woonbedrijf (nieuwbouw) en SUPERlocal van HEEMwonen (gebiedsontwikkeling) en de ervaringen van tweeënhalf jaar circulaire projecten van De Alliantie geven een beeld van de do’s en don’t van circulair bouwen. Gerard van Bortel van de TU Delft, die de voorbeelden in perspectief plaatste met het vlinderdiagram van de Ellen MacArthur Foundation, is vooral positief over de inzet op hoogwaardige vormen van hergebruik. Dus REthink, REdesign, REduce en REuse in plaats van REcycle.

1.3-Het-vlinderdiagram-Ellen-MacArthur-Foundation-2015-1024x790.png

 

De verslagen, video’s en presentaties

Deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning kunnen de presentaties downloaden met de inlogcombinatie en de links naar de video's aanvragen. Andere geïnteresseerden kunnen deze presentaties en links naar de video's aanvragen voor €25 exclusief btw.

De ervaring met tweeënhalf jaar circulaire projecten van de Alliantie <link naar verslag>

Referentieprojecten zoeken en bundelen

  • Voor deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning: ‘circulair gebouwd’ aanvinken bij de invoer van projecten. Daarmee kunnen we de projecten zoeken en bundelen, bijvoorbeeld om de effecten te monitoren
  • Podium duurzame gebouwen, RVO

TU Delft:

Subsidies

Overig specifiek voor corporaties

Watkostdebouw vaneenhuurwoning
Benchmark renovatie en verduurzaming